Regija:
TECH-MASTERS CroatiaMjesto je promijenjeno
  • TECH-MASTERS Austria
  • TECH-MASTERS Germany
  • TECH-MASTERS Czech
  • TECH-MASTERS Poland
  • TECH-MASTERS Slovakia
  • TECH-MASTERS Croatia
  • TECH-MASTERS Hungary
  • TECH-MASTERS Romania
  • TECH-MASTERS Slovenia
  • TECH-MASTERS Italia
  • TECH-MASTERS Group

Politika privatnosti

Naredni sadržaj navodi informacije o prikupljanju osobnih podataka prilikom posjete naše web stranice. Osobni podaci su svi oni podaci koji su povezano s vama osobno, kao što su ime, adresa, broj telefona, datum rođenja, e-mail adresa, ponašanje korisnika, itd. Vaše podatke obrađujemo isključivo na temelju zakonskih odredbi (Opći propisi o zaštiti podataka - GDPR i Zakon o zaštiti podataka, adaptirana verzija Zakona o zaštiti podataka, BGBI. I br. 120/2017). Zaštita vaših osobnih podataka nam je vrlo važna. 

INFORMACIJE O ZAŠTITI PODATAKA

Vaši su podaci na sigurnom kod nas, Tech-Masters Croatia! Naša je obveza i posebna briga zaštititi vaše podatke, zbog čega se također pridržavamo važećih odredbi o zaštiti podataka iz Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i Zakona o zaštiti podataka (DSG) prilikom obrade vaših osobnih podataka u izvršenju našeg rada.

Ispod ćete pronaći više informacija o obradi podataka koju provodimo. Odvojite vrijeme da pažljivo pročitate naše podatke o zaštiti podataka kako biste saznali zašto prikupljamo vaše podatke i u kojem ih obliku obrađujemo;
• ako posjetite našu web stranicu ili ste zainteresirani za nas (pogledajte posebno pod „Obrada podataka posjetitelja naše web stranice i zainteresiranih strana“) s posebnim informacijama o vezama na druge web stranice, kolačićima, mrežnom marketingu, prisutnostima na društvenim mrežama, dodacima i ugrađene funkcije kao i sadržaj,
• ako kao poslovni kupac koristite naš B2B portal / našu B2B internetsku trgovinu (vidi posebno pod „Obrada podataka korisnika našeg B2B portala / naše B2B internetske trgovine“),
• ako ste (potencijalni) kupac ili pridružena kontakt osoba (vidi posebno pod „Obrada podataka (potencijalnih) kupaca ili kontakt osoba kupca“),
• ako ste dobavljač ili poslovni partner (vidi posebno pod „Obrada podataka od strane dobavljača i poslovnih partnera i njihovih kontakt osoba“) ili
• ako se prijavite kod nas (vidi posebno pod „Obrada podataka od strane podnositelja zahtjeva“).
Koje podatke o vama prikupljamo iz izvora trećih strana možete pronaći u točki „Prikupljanje osobnih podataka iz izvora koji nisu sami subjekt podataka (članak 14. GDPR-a)“.

Ukoliko su osobne oznake na našem web mjestu dane samo u muškom obliku i u ovim informacijama o zaštiti podataka, podrazumijevaju se da su rodno neutralne i na isti se način odnose na muškarce, žene i nebinarne osobe.

I. Kolačići - uporaba / Vaše postavke

"Kolačići" su male datoteke koje se pohranjuju na uređajima korisnika. Pomoću kolačića mogu se pohraniti razne informacije. Informacije mogu uključivati, na primjer, postavke jezika na web mjestu, status prijave, košarice ili mjesto na kojem je videozapis pregledan.
Kolačići se u pravilu koriste i kada su interesi korisnika ili njegovo ponašanje (npr. gledanje određenog sadržaja, korištenje funkcija itd.) Pohranjeni su u korisničkom profilu na pojedinačnim web mjestima. Takvi se profili koriste za prikazivanje korisnika, na primjer, sadržaja koji odgovara njihovim potencijalnim interesima. Taj je postupak poznat i kao "praćenje", tj. praćenje potencijalnih interesa korisnika. Pojam kolačići također uključuje i druge tehnologije koje ispunjavaju iste funkcije kao i kolačići (npr. ako se podaci o korisniku pohranjuju pomoću pseudonimnih mrežnih identifikatora, poznatih i kao "korisnički ID-ovi").
Ako koristimo kolačiće ili tehnologije "praćenja", obavijestit ćemo vas odvojeno u našim podacima o zaštiti podataka.
Napomene o pravnoj osnovi: Pravna osnova na kojoj obrađujemo vaše osobne podatke uz pomoć kolačića ovisi o tome tražimo li vaš pristanak. Ako je to slučaj i ako pristajete na upotrebu kolačića, pravni temelj za obradu vaših podataka je deklarirani pristanak. Inače, podaci obrađeni uz pomoć kolačića obrađivat će se na temelju naših legitimnih interesa (npr. u poslovanju naše internetske ponude i njenom poboljšanju) ili, ako je upotreba kolačića potrebna, radi ispunjavanja naših ugovornih obveza.
Opći podaci o opozivu i prigovoru (isključenje): Bez obzira temelji li se obrada na pristanku ili zakonskom dopuštenju, u bilo kojem trenutku imate mogućnost opozvati svoj pristanak ili prigovoriti obradi vaših podataka pomoću tehnologija kolačića (zajedno u daljnjem tekstu "odbijanje").

Prvo možete izjaviti svoj prigovor pomoću postavki svog preglednika, npr. blokiranjem upotrebe kolačića (što također može ograničiti funkcionalnost naše mrežne ponude).
Također se možete protiviti korištenju kolačića u svrhe internetskog marketinga koristeći razne usluge, posebno u slučaju praćenja, putem web stranice SAD-a http://www.aboutads.info/choices/ ili web stranice EU-a http:// www.youronlinechoices.com/ ili općenito na http://optout.aboutads.info.
Obrada podataka o kolačićima na temelju pristanka: Prije nego što obradimo ili dajemo podatke obrađene u kontekstu upotrebe kolačića, molimo korisnike za njihov pristanak. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku (pogledajte točku „Koja prava imate u vezi s obradom podataka?“). Prije nego što pristanak ne bude dat, mogu se koristiti kolačići koji su potrebni za rad naše internetske ponude. Koriste se na temelju našeg interesa i interesa korisnika za očekivanu funkcionalnost naše internetske ponude.
Postavke kolačića / opcija prigovora: Koristimo vlastite kolačiće i kolačiće treće strane za personalizaciju sadržaja i reklama, kako bismo mogli ponuditi funkcije za društvene medije i analizirati pristup našoj web stranici. Pod "VAŠE POSTAVKE KOLAČIĆA" možete vidjeti svoje trenutne postavke i možete ih promijeniti u bilo kojem trenutku.

MARKETINŠKI KOLAČIĆ „Youtube“ koristi se za prikazivanje videozapisa proizvoda. Ovaj kolačić dolazi od Google-a i prikuplja podatke o web mjestima koja je korisnik posjetio kako bi stvorio ciljano oglašavanje za posjetitelja. U tom kontekstu, ne obrađujemo nikakve osobne podatke bez vašeg pristanka u skladu s člankom 6. stavkom. 1 lit a) GDPR. "

"Google Analytics" i "Google Tag Manager" PERFORMANS KOLAČIĆI koriste se za prikupljanje podataka o načinu korištenja naše web stranice. Ovi nam kolačići pomažu, na primjer, u određivanju posjećuju li se i koje podstranice naše web stranice i koji su sadržaj korisnici zainteresirani. Primarno bilježimo broj posjeta i njihovo trajanje.

Napomena o obradi podataka u SAD-u: Prema sudskoj praksi Europskog suda pravde (presuda od 16. srpnja 2020., predmet ref .: C-311/18 (“Schrems II”)) ne postoji odgovarajuća razina zaštite podataka u SAD-u. Uz to, mjere vladinog nadzora u SAD-u mogu rezultirati tamo gdje se protiv tih mjera ne može tražiti odgovarajuća pravna zaštita. Konkretno, američke sigurnosne i tajne službe mogu imati pristup vašim podacima bez da ste o tome obaviješteni i da niste u mogućnosti pokrenuti zakonsku akciju protiv njih. Obrada podataka u SAD-u u vezi s podacima koje obrađuje Tech-Masters Croatia temelji se na vašem pristanku u smislu čl. 49. stavak 1 lit a) u vezi s čl. 6. st. 1 lit a) GDPR. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku ne retroaktivno.
Razumijevajući gornje informacije o zaštiti podataka u SAD-u, također pristajem na obradu osobnih podataka u SAD-u ako i u mjeri u kojoj dajem svoj pristanak na upotrebu kolačića putem konfiguracije postavki kolačića. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku ne retroaktivno.
Obrađene vrste podataka: Podaci o upotrebi (npr. Posjećene web stranice, zanimanje za sadržaj, vrijeme pristupa), meta / komunikacijski podaci (npr. Podaci o uređaju, IP adrese).
Subjekti podataka: Korisnici (npr. Posjetitelji web stranice, korisnici mrežnih usluga).
Pravna osnova: Suglasnost (članak 6. stavak 1. točka 1. točka a) GDPR-a), legitimni interesi (članak 6. stavak 1. točka 1. točka f) GDPR-a).

II. Što su osobni podaci?

Osobni podaci obuhvaćaju sve podatke koji se odnose na identificiranu ili utvrdivu fizičku osobu. Dakle, svi podaci koji se mogu osobno povezati s vama, npr. ime, adresa, adrese e-pošte, podaci o naplati, IP adrese, ponašanje korisnika.

III. Tko je odgovoran za zaštitu podataka?

novo-systems d.o.o.
Josipa Lončara bb
10090 Zagreb - Hrvatska
OIB:97213196638
Tel: +385 (0)1 3460 911
Fax: +385 (0)1 3460 911
E-Mail: croatia@tech-masters.eu

Budući da na to nismo zakonski obvezni, nismo imenovali službenika za zaštitu podataka u tijelo za zaštitu podataka.

IV. Sigurnost podataka

Koristimo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere i sigurnosne mjere predostrožnosti (TOM) koje služe za sprečavanje neovlaštenog pristupa, nezakonite obrade i neovlaštenog ili slučajnog gubitka vaših podataka. To uključuje, na primjer, šifriranje vaše komunikacije s nama putem ove web stranice na temelju protokola šifriranja Secure Socket Layer (SSL).

Kvalitetu naše enkripcije možete provjeriti ovdje: https://www.ssllabs.com/ssltest.

Važno nam je naglasiti da prijenos podataka na Internetu može imati sigurnosne praznine, jer je potpuna zaštita od pristupa neovlaštenih trećih strana nemoguća.

V. Tajnost podataka

Obvezni smo čuvati tajne osobne podatke dobivene u obradi podataka koji su nam povjereni ili su nam postali dostupni isključivo zbog naših komercijalnih aktivnosti, ne dovodeći u pitanje ostale zakonske obveze čuvanja povjerljivosti, osim ako postoji zakonski dopušteni razlog za prijenos povjerenih ili dostupnih osobnih podataka (Tajnost podataka, § 6 DSG).

Naši zaposlenici također su obvezni čuvati tajnost u skladu sa § 6 DSG.

VI. Obrada podataka posjetitelja naše web stranice i zainteresiranih strana

Vaše osobne podatke obrađujemo ili da bismo zaštitili svoje legitimne interese (čl. 6. st. 1. lit. f) GDPR-a), naime da bismo osigurali rad, sigurnost i optimizaciju naše web stranice, ili da bismo obradili vaše upite koje šaljete e-poštom ili telefonom (čl. 6. stavak 1. lit a) ili lit b) GDPR). Svoj pristanak dajete predajom zahtjeva nama. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku (pogledajte točku „Koja prava imate u vezi s obradom podataka?“).

Da bismo poboljšali našu informacijsku ponudu, na našem web mjestu obrađuju se i procjenjuju sljedeći podaci prilikom posjte:
• vrsta preglednika,
• operativni sustav i njegovo sučelje,
• Naziv modela mobilnog telefona i generički identifikator uređaja,
• Zemlja, datum, vrijeme i trajanje pristupa,
• IP adresa korisničkog računala i posjećenih stranica, uključujući ulazne i izlazne stranice,
• Razlika u vremenskoj zoni do srednjeg vremena po Greenwichu (GMT),
• Pristupni / HTTP statusni kod,
• Sadržaj zahtjeva i količina prenesenih podataka,
• Web stranica s koje dolazi zahtjev (URL preporuke),
• Jezik i inačica softvera preglednika.

Te podatke procjenjujemo u statističke svrhe radi optimizacije usluga na web mjestu. Osim toga, ti se podaci pohranjuju u razdoblju od tri godine, a zatim brišu, osim ako je to suprotno zakonskom zahtjevu za čuvanjem. Može se dogoditi i duže trajanje pohrane ako je to potrebno za istraživanje napada na ovom web mjestu.

Web poslužitelj nalazi se u Austriji (https://www.eww.at/business/itandtel/). Podaci se ne koriste za osobnu identifikaciju posjetitelja ove web stranice.

Da bismo postigli gore navedeno, možda će biti potrebno da vaše podatke otkrijemo sljedećim primateljima. Ovo otkrivanje može se dogoditi prijenosom, širenjem ili bilo kojim drugim oblikom.

Kontakt
Kada nas kontaktirate (npr. E-poštom, telefonom ili putem društvenih mreža), obrađuju se detalji osobe koja postavlja upit, ukoliko je to potrebno za odgovor na upite za kontakt i bilo koje tražene mjere. Odgovaranje na kontaktne upite u kontekstu ugovornih ili predugovornih odnosa odvija se u svrhu ispunjavanja naših ugovornih obveza ili odgovaranja na (pre) ugovorne upite i na drugi način na temelju legitimnih interesa u odgovaranju na upite.
Obrađene vrste podataka: Podaci o zalihama (npr. Imena, adrese), podaci o kontaktima (npr. E-pošta, telefonski brojevi), podaci o sadržaju (npr. Unosi teksta, fotografije, videozapisi).
Subjekti podataka: Komunikacijski partner.
Svrha obrade: Zahtjevi za kontakt i komunikacija.
Pravna osnova: Izvršenje ugovora i predugovorne istrage (čl. 6. st. 1. s. 1 lit. B) GDPR-a), legitimni interesi (čl. 6. st. 1. s. 1 lit. F) GDPR-a).

Link na druge web stranice
Ova web stranica sadrži veze do drugih web stranica na čiji sadržaj nemamo utjecaja. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za ovaj sadržaj. Odgovarajući davatelj povezanog web mjesta jedini je odgovoran za sadržaj i ispravnost tamo danih podataka.

Internetski marketing
Osobne podatke obrađujemo u svrhe internetskog marketinga, uključujući posebno prezentaciju oglašavanja i drugog sadržaja (zajednički nazvanog "sadržaj") na temelju potencijalnih interesa korisnika i mjerenja njihove učinkovitosti.
U te svrhe stvaraju se takozvani korisnički profili koji se pohranjuju u datoteku (takozvani "kolačić") ili se koriste slični procesi pomoću kojih se spremaju korisnički podaci relevantni za prezentaciju spomenutog sadržaja. Te informacije mogu obuhvaćati pregledani sadržaj, posjećene web stranice, mrežne mreže koje se koriste, ali i komunikacijske partnere i tehničke informacije poput korištenog preglednika, korištenog računalnog sustava i podataka o vremenu korištenja. Ako su korisnici pristali na prikupljanje podataka o njihovoj lokaciji, oni se također mogu obraditi.
Također se spremaju i IP adrese korisnika. Međutim, koristimo postupke maskiranja IP-a (tj. pseudonimizaciju skraćivanjem IP adrese) kako bismo zaštitili korisnike. Općenito, u procesu mrežnog marketinga ne pohranjuju se jasni korisnički podaci (npr. adrese e-pošte ili imena), umjesto toga koriste se pseudonimi. To znači da mi i davatelji internetskih marketinških procesa ne znamo stvarni identitet korisnika, već samo podatke pohranjene u njihovim profilima.
Podaci u profilima obično se pohranjuju u kolačiće ili pomoću sličnih postupaka. Općenito, ti se kolačići mogu kasnije koristiti i na drugim web mjestima koja koriste isti mrežni marketinški postupak, analizirani u svrhu prikazivanja sadržaja i nadopunjeni dodatnim podacima te pohranjeni na poslužitelju davatelja internetskog marketing postupka.
Iznimno, profilima se mogu dodijeliti jasni podaci. To je slučaj ako su korisnici, primjerice, članovi društvene mreže čiji mrežni marketinški postupak koristimo, a mreža povezuje profile korisnika s gore spomenutim informacijama. Molimo vas da imate na umu da korisnici mogu sklopiti dodatne ugovore s davateljima usluga, npr. davanjem pristanka tijekom registracije.
U principu imamo pristup samo sažetim informacijama o uspjehu naših oglasa. Međutim, unutar opsega takozvanih mjerenja konverzije, možemo provjeriti koji su od naših internetskih marketinških procesa doveli do takozvane konverzije, tj. do ugovora s nama, na primjer. mjerenje konverzije koristi se isključivo za analizu uspjeha naših marketinških kampanja.

Napomene o pravnoj osnovi: U koliko od korisnika tražimo suglasnost u vezi s korištenjem nezavisnih pružatelja, pravni temelj za obradu podataka je privola. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku (pogledajte točku „Koja prava imate u vezi s obradom podataka?“). Inače, korisnički podaci obrađivat će se na temelju naših legitimnih interesa (tj. Interesa za učinkovite, ekonomične i prihvatljive usluge). U tom kontekstu, željeli bismo vam skrenuti pozornost na informacije o upotrebi kolačića u ovim informacijama o zaštiti podataka.

Korištene usluge i pružatelji usluga:
Google Analytics: Online marketing i web analiza; Service provider: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, parent company: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Website: https://marketingplatform.google.com/intl/de/about/analytics/; Data protection policy: https://policies.google.com/privacy; Opt-out: Opt-out plugin: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en, settings for the display of advertisements: https://adssettings.google.com/authenticated.
Pravni temelj za prijenos podataka u SAD: Pravni temelj za prijenos podataka u SAD je vaš pristanak u skladu s člankom 49. stavkom. 1 lit a) u vezi s člankom 6. stavkom. 1 lit a) GDPR. SAD nemaju razinu zaštite podataka koja odgovara standardima EU. Konkretno, američke sigurnosne i tajne službe mogu imati pristup vašim podacima bez da ste o tome obaviješteni i da niste u mogućnosti pokrenuti zakonsku akciju protiv njih. Iz tog je razloga ECJ presudom (presuda od 16.07.2020, predmet broj: C-311/18 - “Schrems II”) presudio da je ranija odluka o adekvatnosti nevaljana.

Prisutnost na društvenim mrežama (društveni mediji)
Održavamo internetsku prisutnost unutar društvenih mreža kako bismo komunicirali s korisnicima koji su tamo aktivni ili su tamo pružili informacije o nama.
Želimo naglasiti da se korisnički podaci mogu obrađivati izvan Europske unije. To može rezultirati rizikom za korisnika, jer bi, na primjer, moglo otežati provedbu prava korisnika. SAD nema razinu zaštite podataka koja odgovara standardima EU. Konkretno, američke sigurnosne i tajne službe mogu imati pristup vašim podacima bez da ste o tome obaviješteni i da niste u mogućnosti pokrenuti zakonsku akciju protiv njih. Iz tog je razloga ECJ presudom (presuda od 16.07.2020., Predmet broj: C-311/18 - “Schrems II”) presudio da je ranija odluka o adekvatnosti bila nevaljana.
Nadalje, podaci korisnika unutar društvenih mreža obično se obrađuju u svrhu istraživanja tržišta i oglašavanja. Na primjer, profili korištenja mogu se stvoriti na temelju ponašanja korisnika i interesa korisnika koji iz toga proizlaze. Profili korištenja mogu se pak koristiti, na primjer, za postavljanje reklama unutar i izvan mreža koje vjerojatno odgovaraju interesima korisnika. U te se svrhe kolačići obično pohranjuju na korisnikovom računalu u kojem su pohranjeni ponašanje i interesi korisnika. Nadalje, podaci se mogu pohraniti u profile upotrebe, bez obzira na uređaje koje korisnici koriste (posebno ako su korisnici članovi odgovarajućih platformi i ako su na njih prijavljeni).
Za detaljan opis odgovarajućih oblika obrade i mogućnosti prigovora (isključivanje), pogledajte izjave o zaštiti podataka i informacije koje pružaju operateri odgovarajućih mreža.
U slučaju zahtjeva za informacijama i ostvarivanja prava subjekata podataka, ističemo da se oni mogu najučinkovitije zatražiti kod davatelja usluga. Samo pružatelji usluga imaju pristup podacima korisnika i mogu poduzeti odgovarajuće mjere i pružiti informacije. Ako i dalje trebate pomoć, možete nas kontaktirati.
Obrađeni tipovi podataka: podaci o zalihama (npr. imena, adrese), podaci o kontaktima (npr. e-pošta, telefonski brojevi), podaci o sadržaju (npr. unosi teksta, fotografije, videozapisi), podaci o korištenju (npr. posjećene web stranice, zanimanje za sadržaj, vrijeme pristupa), meta- / komunikacijski podaci (npr. podaci o uređaju, IP adrese).
Subjekti podataka: Korisnici (npr. Posjetitelji web stranice, korisnici mrežnih usluga).
Svrha obrade: Upiti za kontakt i komunikacija, praćenje (npr. Profiliranje povezano s interesima / ponašanjem, upotreba kolačića), ponovni marketing, mjerenje dometa (npr. Statistika pristupa, prepoznavanje posjetitelja koji se vraćaju).
Pravna osnova: Legitimni interesi (članak 6. stavak 1. s. 1 lit. F) GDPR-a).

Korištene usluge i pružatelji usluga
Facebook: Social network; service provider: Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland, parent company: Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA; Website: https://www.facebook.com; Politika zaštite podataka: https://www.facebook.com/about/privacy; Isključivanje: Postavke za oglase: https://www.facebook.com/settings?tab=ads; Dodatne informacije o zaštiti podataka: Ugovor o zajedničkoj obradi osobnih podataka na Facebook stranicama: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum, podaci o zaštiti podataka za Facebook stranice: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data.


Dodaci i ugrađene funkcije i sadržaj

U našu internetsku ponudu uključujemo funkcionalne i sadržajne elemente dobivene sa poslužitelja njihovih davatelja usluga (u daljnjem tekstu „davatelji treće strane“). To mogu biti, na primjer, grafike, videozapisi ili gumbi na društvenim mrežama, kao i prilozi (u daljnjem tekstu zajednički nazvani "sadržaj").
Integracija uvijek pretpostavlja da nezavisni davatelji ovog sadržaja obrađuju IP adresu korisnika, jer bez IP adrese ne bi mogli poslati sadržaj u svoj preglednik. Stoga je za prikaz ovog sadržaja ili funkcija potrebna IP adresa. Nastojimo koristiti samo sadržaj čiji davatelji usluga koriste samo IP adresu za isporuku sadržaja. Nezavisni davatelji usluga također mogu koristiti takozvane pikselne oznake (nevidljive grafike, također poznate kao "web svjetionici") u statističke ili marketinške svrhe. "Oznake piksela" mogu se koristiti za procjenu informacija poput prometa posjetitelja na stranicama ovog web mjesta. Pseudonimni podaci mogu se također pohraniti u kolačiće na korisnikovom uređaju i između ostalog sadrže tehničke podatke o pregledniku i operativnom sustavu, web stranicama na koje se treba pozivati, vremenu posjeta i ostalim podacima o korištenju naše mrežne ponude, kao i da su povezani s takvim informacijama iz drugih izvora.
Napomene o pravnoj osnovi: U koliko od korisnika tražimo suglasnost u vezi s korištenjem nezavisnih davatelja, pravni temelj za obradu podataka je privola. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku (pogledajte točku „Koja prava imate u vezi s obradom podataka?“). U suprotnom, korisnički podaci obrađivat će se na temelju naših legitimnih interesa (tj. Interesa za učinkovite, ekonomične i prihvatljive usluge). U tom kontekstu, željeli bismo vam skrenuti pozornost na informacije o upotrebi kolačića u ovim informacijama o zaštiti podataka.
Obrađeni tipovi podataka: Podaci o upotrebi (npr. posjećene web stranice, zanimanje za sadržaj, vrijeme pristupa), meta / komunikacijski podaci (npr. podaci o uređaju, IP adrese), podaci o kontaktima (npr. e-adresa, telefonski brojevi), podaci o sadržaju (npr. unosi teksta, fotografije , videozapisi), podaci o zalihama (npr. imena, adrese).
Subjekti podataka: korisnici (npr. posjetitelji web mjesta, korisnici mrežnih usluga), komunikacijski partneri.
Svrhe obrade: Pružanje naše internetske ponude i jednostavnosti za upotrebu, ugovorne usluge, upiti za kontakt i komunikacija, izravni marketing (npr. e-poštom ili poštom), praćenje (npr. profiliranje na temelju ponašanja, upotreba kolačića), marketing zasnovan na ponašanju, profiliranje (izrada korisničkih profila), povratne informacije (npr. prikupljanje povratnih informacija putem mrežnog obrasca), sigurnosne mjere, administracija i odgovaranje na upite.
Pravna osnova: Legitimni interesi (članak 6. stavak 1. S 1. lit f. GDPR-a), suglasnost (čl. 6. st. 1. s. 1. lit. a) GDPR-a), ispunjenje ugovora i predugovorne istrage (članak 6. stavak 1. s. 1 lit. b) GDPR).

Korištene usluge i pružatelji usluga:
YouTube: Videos; service provider: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, parent company: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Website: https://www.youtube.com; Data Policy: https://policies.google.com/privacy; Right to object (opt-out): Opt-out plugin: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en, configuration settings for advertising pop-ups: https://adssettings.google.com/authenticated.

Google Tag Manager: Usluga Google Tag Manager koju pruža Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland ("Google") koristi se na našoj web stranici. Upravitelj oznaka usluga je s kojom možemo upravljati oznakama web stranica putem sučelja. To nam omogućuje uključivanje isječaka koda kao što su kodovi za praćenje ili pikseli za pretvorbu na web stranice bez ometanja izvornog koda. Podatke prosljeđuje samo Upravitelj oznaka, ali ih ne prikuplja niti sprema. Sam Upravitelj oznaka domena je bez kolačića i ne obrađuje nikakve osobne podatke, jer se koristi isključivo za upravljanje ostalim uslugama u našoj internetskoj ponudi. Upravitelj oznaka brine se za razlučivanje drugih oznaka, koje zauzvrat mogu prikupljati podatke. Međutim, Upravitelj oznaka ne pristupa tim podacima. Ako se deaktiviraju na razini domene ili kolačića, to ostaje na snazi za sve oznake za praćenje koje su implementirane s Upraviteljem oznaka. Daljnje informacije o zaštiti podataka mogu se naći na sljedećim Googleovim web mjestima:
Data protection policy: https://policies.google.com/privacy?hl=hr&gl=hr
Google Tag Manager FAQ: https://www.google.com/intl/de/tagmanager/faq.html
Google Tag Manager Terms of Use: https://www.google.com/analytics/terms/tag-manager/

VII. Obrada podataka korisnika našeg B2B portala / B2B internetske trgovine

Djelujemo kao B2B portal i B2B internetska trgovina. Pomoću ovih aplikacija kupci mogu iskoristiti naše ponude.

Podaci koje obrađujemo o vama kao dio našeg B2B portala / B2B internetske trgovine:
Tijekom vaše registracije postavit ćemo izravan pristup korisničkom računu koji je zaštićen korisničkim imenom i lozinkom. Pritom obrađujemo sljedeće kategorije osobnih podataka koje ste naveli tijekom registracije:
a) Korisnički broj - kao referenca na povezane podatke poput
- Naziv tvrtke, adresa tvrtke,
- Početna stranica i adresa e-pošte tvrtke,
- Podaci o registru tvrtke / trgovačkom registru
- Porezni identifikacijski broj ili Intrastat identifikacijski broj
- Uvjeti isporuke ili usluge (uključujući podatke o mjestu isporuke ili usluge, pakiranju itd.),
- Način plaćanja i uvjeti plaćanja (bez podataka o kreditnoj kartici),
- Podaci o poreznoj obvezi i porezu
- Industrija kupaca i kategorija kupaca
b) Ime, prezime, oblik adrese (Mrs / Mr / Mx), akademsko zvanje, telefonski broj, adresa e-pošte i željeni jezik osobe za kontakt
c) Korisničko ime i lozinka
d) Primjedbe / bilješke

Tijekom vašeg posjeta našoj B2B internetskoj trgovini i obrade vaših narudžbi, uz navedene osobne podatke prikupljamo i sljedeće podatke:
e) Datum i vrijeme vašeg posjeta našoj B2B internetskoj trgovini
f) IP adresa, ime i verzija vašeg web preglednika
g) Web stranica (URL) koju ste posjetili prije pristupanja našoj B2B internetskoj trgovini
h) Informacije koje nam stavljate na raspolaganje ispunjavanjem obrasca za kontakt, registracijom u ovoj B2B internetskoj trgovini ili naručivanjem proizvoda

Ne postoji obveza davanja osobnih podataka koje tražimo.
Međutim, ne možete koristiti sve funkcije B2B portala / B2B internetske trgovine i ne možete naručiti robu putem naše B2B internetske trgovine ako ne navedete svoje osobne podatke. Ako je davanje vaših podataka u nekim slučajevima zakonski obvezno, na to ćemo vam posebno ukazati.
U tom kontekstu, željeli bismo vam skrenuti pozornost na informacije o upotrebi kolačića u ovim informacijama o zaštiti podataka.

Svrha obrade podataka:
Kategorije vaših osobnih podataka navedene od a) do h) obrađujemo iz narednih razloga:
• učiniti vam naš B2B portal ili našu B2B internetsku trgovinu dostupnim i ponuditi robu;
• obraditi vašu narudžbu;
• za daljnje poboljšanje i razvoj našeg B2B portala i naše B2B internetske trgovine;
• biti u mogućnosti stvoriti statistiku korištenja i
• otkrivanje, sprečavanje i istraživanje napada na naš B2B portal ili našu B2B internetsku trgovinu.

Pravni temelj za obradu:
Kategorije vaših osobnih podataka navedene pod a) do h) obrađujemo na temelju ispunjenja ugovora sklopljenog s vama ili provedbe predugovornih mjera, u mjeri u kojoj je to potrebno (članak 6. stavak 1. lit. b) GDPR) ili u skladu s člankom 6. stavkom 1 lit. F) GDPR-a, koja se sastoji u postizanju svrha spomenutih pod točkama c) i d) gore, ili potrebe za ispunjavanjem zakonskih obveza kojima smo podložni (članak 6. stavak 1. točka c) GDPR-a).
Prijenos vaših osobnih podataka:
Ako je to potrebno za gore spomenute svrhe, proslijedit ćemo vaše osobne podatke sljedećim kategorijama primatelja:
• Davatelju IT usluga koje koristimo;
• Distribucijskim partnerima, logističkim tvrtkama ili davateljima usluga dostave koje koristimo;
• Davateljima usluga platnog prometa; i
• Tvrtkama koje pripadaju našoj grupi.

Trajanje čuvanja podataka:
Ako se registrirate na našoj web stranici, mi ćemo u svakom slučaju spremiti vaše podatke sve dok postoji vaš korisnički račun. Inače, vaše podatke obično pohranjujemo u razdoblju od tri godine. Dulje pohranjivanje odvija se samo, (i) onoliko koliko je to potrebno za istraživanje otkrivenih napada na našu web stranicu ili (ii) dok postoje zakonske obveze pohrane ili (iii) sve dok mogući pravni zahtjevi još nisu zakonski propisani -nezabranjeni, za njihovu tvrdnju ili obranu potrebni su osobni podaci.

VIII. Obrada podataka (potencijalnih) kupaca ili kontakt osoba kupca

Vaše osobne podatke obrađujemo ili za provođenje predugovornih mjera ili za ispunjavanje naših ugovornih obveza (članak 6. stavak 1. lit. b) GDPR) u okviru ugovornog odnosa, na temelju vašeg izričitog pristanka (članak 6. stavak 1. lit a ) GDPR), ako nam date svoj pristanak za imenovanje kao referencu, nadalje radi ispunjavanja naših zakonskih obveza (članak 6. stavak 1. lit. c) GDPR-a) i na temelju našeg prevladavajućeg legitimnog interesa (članak 6. stavak 1. lit f) ) GDPR), koji se sastoji od sljedećeg pod točkama c - g.
Ako se ovo tiče osjetljivih podataka, obrađujemo ih kako bismo ispunili svoje obveze koje proizlaze iz socijalnog ili radnog prava (članak 9. stavak 2. lit. b) GDPR-a).
Obrada vaših podataka prvenstveno služi za izvršavanje i obradu naših isporuka i usluga. U bilo kojem trenutku možete opozvati svoj pristanak za imenovanje referencom (pogledajte točku „Koja prava imate u vezi s obradom podataka?“).

Osobni podaci (potencijalnih) kupaca:
a) Korisnički broj - kao referenca na povezane podatke poput
- Naziv tvrtke, adresa tvrtke,
- Početna stranica, adresa e-pošte, telefonski broj, broj faksa tvrtke,
- Podaci o registru tvrtke / komercijalnom registru
- Identifikacijski brojevi za potrebe službene statistike, poput identifikacijskog broja poreza na promet ili identifikacijskog broja Intrastat
- Uvjeti isporuke ili usluge (uključujući podatke o mjestu isporuke ili usluge, pakiranju itd.),
- Način plaćanja i uvjeti plaćanja (bez podataka o kreditnoj kartici),
- Podaci o poreznoj obvezi i porezu
- Pripadnost određenoj udruzi ili grupi nabavljača
- Industrija kupaca i kategorija kupaca
b) Komunikacija s vama
c) Primjedbe / bilješke
d) Posebno ispunjeni ugovori o nabavi i uslugama, kao i povezani podaci
- Rashodi i prihodi
- kôd za blokiranje (npr. blok kontakta, blok fakture, blok isporuke, blok rezervacije, blok plaćanja)
- Predmet isporuke ili usluge
- bonusi, podaci o provizijama itd.
- Osoba za kontakt za obradu isporuke ili usluge
- Treće strane uključene u pružanje usluga, uključujući informacije o vrsti suradnje
- Uvjeti dostave i usluge (uključujući podatke o mjestu isporuke ili usluge, pakiranju itd.)
- Podaci o carinjenju (npr. zemlja podrijetla, broj carinske tarife) i kontroli izvoza
- Podaci o osiguranju isporuke ili usluge i njezinom financiranju
- Uvjeti financiranja i plaćanja
- Podaci o upravljanju kreditom (npr. limit kredita, limit mjenice)
- Podaci o plaćanju ili ponašanju dotične osobe
- Podaci o kreditnoj sposobnosti, zapanjujući podaci, podaci o prigovorima
- Podaci o računu i potvrdi
- Troškovi i prihodi specifični za uslugu

Osobni podaci zaposlenika (potencijalnih) kupaca:
e) Ime, prezime, oblik adrese (Mrs /Mr./ Mx), akademsko zvanje,
f) Pridruženi kupac, dobavljač ili treća strana, uključujući tu i vašu funkciju
g) Podaci za kontakt (adresa e-pošte, telefonski broj)
h) Dodatni podaci za obraćanje kupcima, dobavljačima ili trećim stranama
i) Jezici, drugi sporazumi i ključevi za razmjenu podataka
j) Komunikacijski sadržaj (iz e-pošte, telefonskih poziva itd.)
k) Poslovni slučajevi koje obrađuje kontakt osoba
l) Datum, vrijeme i potpisi posjeta
m) Opseg moći zastupanja
n) Primanje i odgovaranje na marketinške i prodajne kampanje
o) Povijest prethodnih interakcija s nama
p) Profesionalni i osobni interesi

Kategorije vaših osobnih podataka navedene u točkama od a) do p) obrađujemo posebno u sljedeće svrhe:
• Rukovanje našim procesima dostave i usluga;
• Upravljanje odnosima s kupcima, uključujući održavanje kontakata i komunikacije, uključujući analizu potreba kupaca i kako se koriste naši proizvodi i usluge;
• Upravljanje posjetama;
• Analiza i predviđanje potražnje kupaca;
• Pružanje informacija o našim uslugama i događajima;
• Provođenje anketa i
• Provođenje izravnog marketinga i oglašavanja elektroničkim i neelektronskim sredstvima.

Ili prikupljamo vaše osobne podatke
• izravno od vas, kao dio naše komunikacije ili poslovnog odnosa, ili
• iz javnih izvora (npr. društveni mediji, javni internetski izvori, popisi javnosti s konferencija ili javnih knjiga) ili
• preko naših zaposlenika koji su u kontaktu s vama ili upravljaju vašim posjetom našoj kući.

Ne postoji obveza davanja osobnih podataka koje tražimo. Međutim, zajednički poslovni ili marketinški procesi mogu biti odgođeni ili nemogući te vam može postati nemoguće sudjelovati u našim događajima ako ne navedete svoje osobne podatke. Ako je davanje vaših podataka u nekim slučajevima zakonski obvezno, na to ćemo vam posebno ukazati.

Upotrijebit ćemo vaše podatke za kontakt kako bismo vam putem pošte poslali podatke o našem asortimanu usluga, kao i pozivnice za događaje naše tvrtke (članak 6. stavak 1. lit. f) GDPR-a). Imate pravo prigovoriti ovoj obradi vaših podataka u svrhe izravnog oglašavanja u bilo kojem trenutku bez navođenja razloga putem pisma ili e-poštom na croatia@tech-masters.eu. U tu svrhu obrađivat ćemo vaše podatke sve dok se ne protivite, ali samo do tri godine nakon završetka ugovora. Obrada vaših osobnih podataka u svrhu izravnog oglašavanja nije potrebna za izvršenje našeg ugovornog odnosa.

Za ostale oblike izravnog oglašavanja, vaše ćemo podatke obrađivati samo ako ste dali izričitu suglasnost za obradu vaših podataka (članak 6. stavak 1. lit. a) GDPR-a). Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku (pogledajte točku „Koja prava imate u vezi s obradom podataka?“).
Što se tiče povjerljivosti i cjelovitosti, kao i elastičnosti / dostupnosti, podaci su osigurani u skladu s najnovijim tehnologijama i s obzirom na odgovarajuću vrstu podataka.

Bez obzira na napore na održavanju dosljedno visoke razine zahtjeva za dubinskom analizom, ne može se isključiti da informacije koje nam pružate putem Interneta pregledavaju i koriste drugi ljudi.
Imajte na umu da stoga ne preuzimamo nikakvu odgovornost za otkrivanje podataka zbog pogrešaka u prijenosu podataka koje nismo prouzročili mi i / ili neovlaštenog pristupa trećih strana (npr. napad hakiranja na početnu stranicu, račun e-pošte ili telefon).
Da bismo postigli namjeravanu svrhu, možda će biti potrebno da vaše podatke otkrijemo posebno sljedećim primateljima. Ovo otkrivanje može se dogoditi prijenosom, širenjem ili bilo kojim drugim oblikom.

IX. Obrada podataka od dobavljača i poslovnih partnera kao i njihovih kontakt osoba

Vaše osobne podatke obrađujemo ili za provođenje predugovornih mjera ili za ispunjavanje naših ugovornih obveza (članak 6. stavak 1. lit. b) GDPR-a) radi ispunjavanja naših zakonskih obveza (članak 6. stavak 1. točka c) GDPR-a) ili na temelju legitimnog interesa (čl. 6. st. 1. lit. f) GDPR-a), koji se sastoji od sljedećeg pod točkama a - e.

Obrada vaših podataka služi prvenstveno za pokretanje, održavanje i obradu naših ugovora o robi i uslugama.

Osobni podaci dobavljača i poslovnih partnera:
a) Broj dobavljača - kao referenca na povezane podatke kao što su
- Naziv tvrtke, adresa tvrtke,
- Početna stranica, adresa e-pošte, telefonski broj, broj faksa tvrtke,
- Podaci o registru tvrtke / komercijalnom registru
- Identifikacijski brojevi za potrebe službene statistike, poput identifikacijskog broja poreza na promet ili identifikacijskog broja Intrastat
- Uvjeti isporuke ili usluge (uključujući podatke o mjestu isporuke ili usluge, pakiranju itd.),
- Način plaćanja, uvjeti plaćanja, bankovni podaci,
- Podaci o poreznoj obvezi i porezu
- Pripadnost određenoj udruzi ili grupi nabavljača
b) Komunikacija s vama
c) Primjedbe / bilješke
d) Posebno ispunjeni ugovori o nabavi i uslugama, kao i povezani podaci
- Rashodi i prihodi
- kôd za blokiranje (npr. blok kontakta, blok fakture, blok isporuke, blok rezervacije, blok plaćanja)
- Pripadnost određenoj udruzi ili grupi nabavljača
- Predmet isporuke ili usluge
- bonusi, podaci o provizijama itd.
- Osoba za kontakt za obradu isporuke ili usluge
- Treće strane uključene u pružanje usluga, uključujući informacije o vrsti suradnje
- Uvjeti isporuke i usluge (uključujući podatke o mjestu isporuke ili usluge, pakiranju itd.)
- Podaci o carinjenju (npr. zemlja podrijetla, broj carinske tarife) i kontroli izvoza
- Podaci o osiguranju isporuke ili usluge i njezinom financiranju
- Uvjeti financiranja i plaćanja
- Podaci o upravljanju kreditom (npr. limit kredita, limit mjenice)
- Podaci o plaćanju ili ponašanju dotične osobe
- Podaci o kreditnoj sposobnosti, zapanjujući podaci, podaci o prigovorima
- Podaci o računu i potvrdi
- Troškovi i prihodi specifični za uslugu

Osobni podaci kontakt osoba kod dobavljača i poslovnih partnera:
e) Ime, prezime, oblik adrese (gđa / g. / mx), akademsko zvanje,
f) Pridruženi kupac, dobavljač ili treća strana, uključujući tu i vašu funkciju
g) Podaci za kontakt (adresa e-pošte, telefonski broj)
h) Dodatni podaci za obraćanje kupcima, dobavljačima ili trećim stranama
i) Dopisni jezici, drugi sporazumi i ključevi za razmjenu podataka
j) Komunikacijski sadržaj (iz e-pošte, telefonskih poziva itd.)
k) Poslovni slučajevi koje obrađuje kontakt osoba
l) Opseg moći zastupanja

Kategorije osobnih podataka navedene pod a) do l) obrađujemo posebno u sljedeće svrhe:
• voditi našu nabavu;
• za osiguranje radnog materijala i infrastrukture za osiguravanje učinkovitih internih radnih procesa;
• za komunikaciju s našim dobavljačima i poslovnim partnerima;
• biti u mogućnosti koristiti proizvode i usluge naših dobavljača i poslovnih partnera; i
• upravljati našim ugovorima s dobavljačima i poslovnim partnerima.

Vaši osobni podaci
• ili ste nam dostupni izravno od vas (posebno putem komunikacije putem e-pošte ili drugih sredstava komunikacije) ili
• vaše osobne podatke prikupljamo sami tijekom obrade naših poslovnih odnosa.

Ne postoji obveza davanja osobnih podataka koje tražimo. Međutim, uobičajeni poslovni procesi mogu se odgoditi ili u nekim slučajevima nemoguće ako ne navedete svoje osobne podatke. Ako je davanje vaših podataka u nekim slučajevima zakonski obvezno, na to ćemo vam posebno ukazati.

Da bismo postigli ove namjeravane svrhe, u nekim će nam slučajevima možda biti potrebno otkriti vaše podatke, posebno sljedećim primateljima. Ovo otkrivanje može se dogoditi prijenosom, širenjem ili bilo kojim drugim oblikom osiguranja. Ako nam ne dostavite svoje podatke, ne možemo s vama stupiti u poslovni odnos.

X. Obrađivanje podataka kandidata za natječaj za posao

Vaše osobne podatke obrađujemo ili za provođenje predugovornih mjera (sklapanje ugovora o usluzi, članak 6. stavak 1. lit. b) GDPR-a), na temelju vašeg izričitog pristanka (članak 6. stavak 1. lit. a) GDPR-a, ako žele vas evidentirati kao podnositelja zahtjeva ili ispuniti naše zakonske obveze (prijava kao zaposlenika sa socijalnim osiguranjem, članak 6. stavak 1. lit. c) GDPR-a). U svakom trenutku možete opozvati svoj pristanak na zadržavanje evidencije kao podnositelj zahtjeva (pogledajte točku „Koja prava imate u vezi s obradom podataka?“).
Obrada vaših podataka služi za olakšavanje postupka prijave i registracije u socijalnom osiguranju ako vas zaposlimo. Ako nam ne dostavite svoje podatke, ne možemo obraditi vašu prijavu.

Osobni podaci podnositelja zahtjeva:
• Ime, prezime, oblik obraćanja (Mrs / Mr / Mx), akademski naslov, sufiks
• Fotografija (ako je navedena)
• Adresa
• Datum i mjesto rođenja
• Adresa e-pošte
• Telefonski broj
• Državljanstvo
• Radno mjesto za koje biste se željeli prijaviti
• Vrsta aplikacije (npr. e-pošta, Xing, LinkedIn, neželjena aplikacija da / ne)
• Najraniji datum ulaska i otkazni rok
• Očekivana plaća
• Životopis
• Vozačka dozvola (da / ne)
• Obrazovanje (škola, sveučilište, tečajevi)
• Prethodno profesionalno iskustvo
• Osobne vještine i kompetencije
• Potvrde i reference
• Potpis
• Bilješke iz intervjua
• Podaci o komunikaciji (uključujući promet e-poštom)
• Ostale podatke koje ste unijeli u sklopu postupka prijave

Kategorije vaših osobnih podataka navedene u točkama obrađujemo posebno u sljedeće svrhe:
• Kako bi aktivno pristupili potencijalnim zaposlenicima putem različitih kanala i putem savjetnika za zapošljavanje;
• prilikom upravljanja, planiranja i administracijom osoblja, uključujući osiguravanje odgovarajućeg osoblja;
• za odluke o ulaganju;
• za planiranje i upravljanje vještinama potencijalnih zaposlenika;
• za obradu aplikacija primljenih putem različitih kanala (npr. Putem e-pošte, Xinga ili LinkedIna);
• provođenje postupka prijave;
• za uspostavu, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva;
• kako bi se mogli pozvati na prijave zaprimljene kasnije u pogledu potencijalnog zaposlenja.

Primamo ove podatke
• iz javnih izvora,
• od savjetnika za zapošljavanje,
• tijekom postupka prijave u kojem nam sami dostavljate podatke (na primjer slanjem životopisa e-poštom) ili
• bilježenjem tijekom intervjua.

Ne postoji obveza davanja osobnih podataka koje tražimo. Međutim, neće biti moguće provesti postupak prijave ako ne navedete svoje osobne podatke. Ako je davanje vaših podataka u nekim slučajevima zakonski obvezno, na to ćemo vam posebno ukazati.

Da bismo postigli ove namjeravane svrhe, u nekim će nam slučajevima možda biti potrebno otkriti vaše podatke, posebno sljedećim primateljima. Ovo otkrivanje može se dogoditi prijenosom, širenjem ili bilo kojim drugim oblikom osiguranja.

XI. Prikupljanje osobnih podataka iz izvora koji nisu sami subjekt podataka (članak 14. GDPR-a))

Čak i ako se obrada podataka o vama nalazi pod stavkama „Obrada podataka posjetitelja naše web stranice i zainteresiranih strana“, „Obrada podataka korisnika našeg B2B portala / naše B2B internetske trgovine“, „Obrada podataka (potencijalnih) kupaca ili kontakt osobe kupca “,„ Obrada podataka dobavljača i poslovnih partnera kao i njihove kontakt osobe “ili„ Obrada podataka podnositelja zahtjeva “i zato podatke prikupljamo od vas, obično ste vi ti koji nam dostavljaju te podatke, možda u pojedinačnim slučajevima može doći i do podataka iz drugih izvora. Ti su drugi izvori isključivo javno dostupni podaci koje dobivamo s Interneta ili u pojedinačnim slučajevima, od kreditnih/financijskih agencija/institucija. Podaci koje o vama dobivamo od trećih strana i pohranjuju se u našim sustavima, ograničeni su na kontakt podatke (adresa e-pošte i telefonski broj, poštanska adresa), vašu ulogu u tvrtki, vašu profesionalnu karijeru i vaš zadatak ili vašu odgovornost za određenu tvrtku (obično vaš poslodavac ili tvrtka povezana s ovom tvrtkom ili iz drugih razloga povezanih s njom) ako nam niste otkrili ove podatke tijekom komunikacije. Ako ste prijavitelj, također možemo obrađivati podatke iz javno dostupnih izvora o vašoj profesionalnoj, školskoj i sveučilišnoj karijeri, kao i o radovima koje ste napisali. Međutim, obično ćemo vas izravno pitati možete li nam dostaviti ove podatke ako ih nije moguće pronaći u vašim prijavnim dokumentima. Ova se obrada temelji na našem legitimnom interesu za vođenjem cjelovite evidencije podataka o vašoj osobi, koja je neophodna za profesionalnu komunikaciju i vođenje poslovnog odnosa, kao i postupak prijave, ovisno o odnosu koji imamo s vama (čl. 6. st. 1 lit f) GDPR).

XII. Korporativni prijenos podataka

Osobne podatke možemo prenositi drugim tvrtkama naše grupe tvrtki ili im omogućiti pristup tim podacima. Ako se ovaj prijenos odvija u administrativne svrhe, prijenos podataka temelji se na našim legitimnim poduzetničkim i poslovnim interesima ili se odvija ako je to potrebno radi ispunjenja naših ugovornih obveza ili ako je dostupan pristanak osobe na koju se podaci odnose ili zakonsko dopuštenje.

XIII. Prijenos podataka u treće zemlje / automatizirana odluka

U principu, podaci se ne prenose u treću zemlju (tj. Izvan Europske unije (EU) i Europskog gospodarskog prostora (EEA)) ili međunarodne organizacije. Neke od stavki u točkama „Obrada podataka posjetitelja naše web stranice i zainteresiranih strana“, a posebno za povezivanje s drugim web mjestima, kolačićima, mrežnim marketingom, prisutnostima na društvenim mrežama, dodacima i ugrađenim funkcijama, kao i sadržaj, „Obrada podataka nalaze se korisnici našeg B2B portala / naše B2B internetske trgovine “,„Obrada podataka (potencijalnih) kupaca ili kontakt osoba kupaca“, „Obrada podataka dobavljača i poslovnih partnera i njihovih kontakt osoba“ ili „Obrada podataka podnositelja zahtjeva“ izvan vaše zemlje ili tamo obrađujete svoje osobne podatke. Razina zaštite podataka u drugim zemljama možda neće odgovarati onoj dostupnoj u Austriji ili Hrvatskoj. Ako podatke obrađujemo u trećoj zemlji ili se obrada odvija u kontekstu korištenja usluga trećih strana ili otkrivanja ili prijenosa podataka drugim osobama, uredima ili tvrtkama, to se odvija samo u skladu sa zakonskim zahtjevima. Podložno izričitom pristanku ili ugovorno ili zakonski zahtijevanom prijenosu podataka obrađujemo ili obrađujemo samo u trećim zemljama koje pružaju priznatu razinu zaštite podataka ili na temelju posebnih jamstava, poput ugovornih obveza putem takozvanih standardnih ugovornih klauzula Europske komisije, postojanje certifikata ili obvezujućih internih propisa o zaštiti podataka (čl. 44. do 49. GDPR-a, stranica s informacijama Europske komisije: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_hr). Standardne ugovorne klauzule dostupne su na zahtjev (pogledajte detalje za kontakt u odjeljku „Tko je odgovoran za zaštitu podataka?“).

Ne dolazi do automatizirane odluke u pojedinačnim slučajevima, uključujući profiliranje prema članku 22. GDPR-a.

XIIII. Koliko dugo vremenski čuvamo vase podatke?

Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za postizanje gore spomenutih svrha.

U svakom slučaju, vaše osobne podatke pohranjujemo sve dok (i) postoje zakonski propisani uvjeti za zadržavanje ili (ii) još nisu istekle bilo kakve pravne tužbe za koje su osobni podaci potrebni da bi se potvrdili ili obranili.

Iz poreznih razloga, ugovore i ostale dokumente, kao i povezanu korespondenciju iz našeg ugovornog odnosa, čuvamo u razdoblju od 10 godina.

Podaci podnositelja zahtjeva koji nisu angažirani izbrisat će se 7 mjeseci nakon završetka postupka prijave ako ne zatražimo njihov pristanak za vođenje evidencije. Podaci relevantni za procjenu zahtjeva za naknadu troškova razgovora prema § 1486 Z 5 ABGB čuvaju se do 3 godine nakon razgovora. Naše interne informacije o zaštiti podataka za zaposlenike, koje se mogu zatražiti u postupku prijave, odnose se na regrutirane kandidate.

Marketinški podaci čuvaju se do 3 godine nakon zadnjeg kontakta.

XIV. Koja su vaša prava u svezi sa obradom podataka?

Imate sljedeća prava prema nama u vezi s vašim osobnim podacima:
• Pravo na pristup (članak 15. GDPR-a): Imate pravo zatražiti od nas potvrdu obrađujemo li osobne podatke koji se odnose na vas. Ako je to slučaj, imate pravo pristupiti tim osobnim podacima i informacijama u skladu s člankom 15. GDPR-a.
• Pravo na ispravak (čl. 16. GDPR-a): Imate pravo zatražiti da odmah popravimo osobne podatke koji se odnose na vas ili, ako je potrebno, da popunimo nepotpune osobne podatke.
• Pravo na brisanje („pravo na zaborav“; članak 17. GDPR-a): Imate pravo zatražiti trenutno brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas ako se primjenjuje jedan od razloga navedenih u članku 17. GDPR-a (npr. Obrada podataka više nije potrebna za postizanje svrhe).
• Pravo na ograničenje obrade (članak 18. GDPR-a): Imate pravo zahtijevati da ograničimo obradu ako se primjenjuje jedan od uvjeta navedenih u članku 18. GDPR-a (npr. U slučaju prigovora na obradu podataka, sve dok ima još nije utvrđeno jesu li naši legitimni razlozi veći od vaših legitimnih razloga).
• Pravo na prenosivost podataka (članak 20. GDPR-a): Imate pravo na primanje osobnih podataka koji se odnose na vas koje ste nam dostavili u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu i na prijenos tih podataka drugoj odgovornoj osobi bez ometanja od nas. Međutim, ovo pravo uživate samo ako se obrada podataka temelji na pristanku (članak 6. stavak 1. lit. a) ili članak 9. stavak. 2 lit a) GDPR) ili na ugovor (članak 6. stavak 1. lit b) GDPR) i obrada je automatizirana.

Pravo prigovora
Imate pravo u bilo kojem trenutku prigovoriti obradi osobnih podataka koji se tiču vas iz razloga koji proizlaze iz vaše određene situacije. Međutim, ovo pravo imate pravo samo ako je obrada podataka potrebna za obavljanje zadatka u javnom interesu ili se odvija u izvršavanju javnih ovlasti dodijeljenih nama (članak 6. stavak 1. točka e) GDPR-a) ili radi zaštite naših legitimnih interesa ili interesa treće strane (članak 6. Stavak 1. Lit f) GDPR-a).

Tijekom ostvarivanja vašeg prava na prigovor, molimo vas da objasnite svoje razloge zašto ne bismo obrađivali ase osobne podatke kao što smo to činili. Ispitat ćemo situaciju i zaustaviti ili prilagoditi obradu podataka ili ćemo vam pokazati svoje uvjerljive razloge vrijedne zaštite i nastaviti obradu podataka. Također ćemo nastaviti obradu podataka ako služi za potvrđivanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva.

U bilo kojem trenutku i besplatno možete uložiti prigovor na obradu podataka koja se vrši u svrhu izravnog oglašavanja i analize podataka (profiliranje u vezi s izravnim oglašavanjem). U ovom ćemo slučaju prekinuti obradu podataka.

Pravo opoziva
Ako ste nam dali svoj pristanak za obradu vaših osobnih podataka, također možete opozvati svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Vaše opoziv ne utječe na zakonitost obrade podataka izvršene prije opoziva; tj. Opoziv nije retroaktivan.

Kako možete ostvariti svoja prava prema nama?
Da biste ostvarili gore navedena prava, morate nas osobno, telefonom ili pisanim putem obavijestiti:
novo-systems d.o.o.
c/o Mario Kapelar
Josipa Lončara bb
10090-Zagreb Hrvatska
Tel: +385 (0)1 3460 911
Fax: +385 (0)1 3460 913
E-Mail: croatia@tech-masters.eu

Napominjemo da vam informacije možemo pružiti samo ako se možete identificirati.

Ako unatoč našoj obavezi da zakonito obrađujemo vaše podatke, suprotno očekivanjima, dođe do kršenja vašeg prava na zakonitu obradu vaših podataka, kontaktirajte nas poštom ili e-poštom (za detalje o kontaktu pogledajte gore) kako biste nas obavijestili o svojim problemima kako bismo ih mogli riješiti. Međutim, također imate pravo podnijeti žalbu hrvatskom tijelu za zaštitu podataka ili drugom nadzornom tijelu za zaštitu podataka u EU, posebno u vašem mjestu prebivališta ili rada. Ako imate dodatnih pitanja u vezi s obradom vaših podataka, slobodno nas kontaktirajte (pojedinosti za kontakt potražite gore).

XV. Maloljetnici

Naše web mjesto i naše usluge nisu namijenjene maloljetnicima i ne namjeravamo prikupljati nikakve podatke od maloljetnika. Ako roditelj ili drugi zastupnik maloljetnika smatra da nam je njegovo dijete moglo dati osobne podatke, pišite nam koristeći gore navedene opcije za kontakt, a mi ćemo tada izbrisati osobne podatke prema važećem zakonu i ovim informacijama o zaštiti podataka.

XVI. Naši kontakt podaci

novo-systems d.o.o.
Josipa Lončara bb
10090-Zagreb Hrvatska
Tel: +385 (0)1 3460 911
Fax: +385 (0)1 3460 913
E-Mail: croatia@tech-masters.eu

XVII. Zaštita podataka prilikom korištenja Facebook stranice

Dobrodošli na našu Facebook stranicu.

Naziv i adresa odgovornih tijela:

Zajednički odgovorni za rad ove Facebook stranice u smislu Opće uredbe EU o zaštiti podataka („GDPR“) i ostalih propisa o zaštiti podataka su:

Facebook Ireland Ltd. (Hereinafter known as “Facebook”)
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2
Irska

i

novo-systems d.o.o.
Josipa Lončara bb
10090-Zagreb Hrvatska
Tel: +385 (0)1 3460 911
Fax: +385 (0)1 3460 913
E-Mail: croatia@tech-masters.eu

Informacije vezane uz našu Facebook stranicu:

Ovom Facebook stranicom upravljamo kako bismo skrenuli pozornost na naše usluge/ proizvode i kontaktirali vas kao posjetitelja i korisnika ove Facebook stranice i naše web stranice. Daljnje informacije o nama, kao i o našim aktivnostima, tvrtki itd. Mogu se naći na našoj web stranici https://www.tech-masters.com/hr.

Željeli bismo naglasiti da ovu Facebook stranicu i njene funkcije koristite na vlastiti rizik. To se posebno odnosi na upotrebu interaktivnih funkcija (npr. komentiranje, dijeljenje, ocjenjivanje).

Kao dio vašeg posjeta našoj Facebook stranici, osobne podatke prikupljat će i obrađivati gore navedene zajednički odgovorne osobe. Zajedno s Facebookom odgovorni smo za prikupljanje (ali ne i daljnju obradu) podataka posjetitelja naše Facebook stranice. U tu svrhu potpisali smo ugovor o zajedničkoj odgovornosti s Facebookom. Više informacija o ovom ugovoru možete pronaći na:
https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum.

Kao operator Facebook stranice, nismo zainteresirani za prikupljanje i daljnju obradu vaših osobnih podataka za analizu ili marketinške svrhe. Više informacija o tome kako radimo s osobnim podacima možete pronaći u našim informacijama o zaštiti podataka na našoj web stranici https://www.tech-masters.com/hr/politika-privatnosti.

Rad ove Facebook stranice, uključujući obradu osobnih podataka korisnika, temelji se na našim legitimnim interesima u suvremenoj mogućnosti informiranja i interakcije za naše korisnike i posjetitelje u skladu s člankom 6. stavkom. 1 lit f) GDPR.

Ako ste registrirani na Facebooku, pristajete na obradu vaših osobnih podataka putem Facebooka u skladu s relevantnim uvjetima korištenja kao i odredbama o zaštiti podataka i kolačićima Facebooka u skladu s člankom 6. stavkom 1. 1 lit a) GDPR. Ako niste registrirani na Facebooku, pristajete na obradu i statističku procjenu vaših osobnih podataka od strane Facebooka, kao i na prijenos ovih anonimnih statistika prema nama u skladu s člankom 6. stavkom 1. 1 lit a) GDPR pozivanjem podstranice unutar naše Facebook stranice. Kolačići ne prikupljaju osobne podatke ako ne pozovete podstranicu naše Facebook stranice.

Obrada osobnih podataka od strane Facebook-a

Razumijemo da Facebook obrađuje korisničke podatke u sljedeće svrhe:
• Oglašavanje (analiza, izrada personaliziranog oglašavanja),
• Izrada korisničkih profila,
• Istraživanje tržišta.

Za pohranu i daljnju obradu ovih podataka Facebook koristi kolačiće, tj. Male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na različite krajnje uređaje korisnika. Ako korisnik ima Facebook profil i prijavljen je na njega, ta pohrana i analiza također se odvijaju na svim uređajima.

Koje informacije Facebook prima i kako se koristi, općenito opisuje Facebook u svojim Pravilima o korištenju podataka. Tamo ćete naći i informacije o kontaktnim opcijama za Facebook i opcijama podešavanja za oglase. Pravila o korištenju podataka dostupna su na sljedećoj poveznici: https://hr-hr.facebook.com/about/privacy.
Potpuna pravila o podacima o Facebooku možete pronaći ovdje: https://hr-hr.facebook.com/full_data_use_policy.

Kako Facebook koristi podatke s posjeta Facebook stranicama u svoje svrhe, u kojoj su mjeri aktivnosti na Facebook stranici dodijeljene pojedinačnim korisnicima, koliko dugo Facebook pohranjuje te podatke i prenose li se podaci od posjeta Facebook stranici trećim stranama , Facebook ne navodi konačno i jasno i nije nam poznat.

Kada pristupite Facebook stranici, IP adresa dodijeljena vašem uređaju prenosi se na Facebook. Prema informacijama s Facebooka, ova je IP adresa anonimna. Facebook također pohranjuje informacije o krajnjim uređajima svojih korisnika (npr. kao dio funkcije "Obavijesti o registraciji"); Ako je potrebno, Facebook može dodijeliti IP adrese pojedinačnim korisnicima.

Ako ste trenutno prijavljeni na Facebook kao korisnik, na vašem se uređaju nalazi kolačić s vašim Facebook ID-om. To omogućuje Facebooku da vidi da ste posjetili ovu stranicu i kako ste je koristili. To se odnosi i na sve ostale Facebook stranice. Facebook gumbi integrirani u web stranice omogućuju Facebooku da bilježi vaše posjete tim stranicama i dodjeljuje ih vašem Facebook profilu. Ti se podaci mogu koristiti za pružanje sadržaja ili oglašavanja prilagođenih vama.

Ako to želite izbjeći, trebali biste se odjaviti s Facebooka ili deaktivirati funkciju "ostani prijavljen", izbrisati kolačiće na uređaju te zatvoriti i ponovo pokrenuti preglednik. Na taj se način brišu Facebook podaci putem kojih možete biti izravno identificirani. To vam omogućuje upotrebu naše Facebook stranice bez otkrivanja vašeg Facebook ID-a. Ako pristupite interaktivnim funkcijama stranice (poput, komentiranja, dijeljenja, vijesti itd.), Pojavit će se zaslon za prijavu na Facebook. Nakon što se ponovno prijavite, Facebook vas može identificirati kao određenog korisnika.

Informacije o tome kako možete upravljati ili izbrisati postojeće podatke o sebi možete pronaći na sljedećim stranicama podrške za Facebook:
https://hr-hr.facebook.com/about/privacy.

Ovdje se može uložiti pravo na prigovor (takozvani opt-out):
https://www.facebook.com/settings?tab=ads i ovdje http://www.youronlinechoices.com.

Prijenos i daljnju obradu osobnih podataka korisnika u treće zemlje, poput SAD-a, kao ni povezane rizike za korisnike, ne možemo isključiti kao operater stranice. SAD nemaju razinu zaštite podataka koja odgovara standardima EU. Konkretno, američke sigurnosne i tajne službe mogu imati pristup vašim podacima bez da ste o tome obaviješteni i da niste mogli pokrenuti zakonsku akciju protiv njih. Iz tog je razloga ECJ proglasio raniju odluku o adekvatnosti ("Štit privatnosti EU-SAD") nevaljanom.

Statistički podaci

Statistički podaci iz različitih kategorija mogu nam se pozvati putem takozvanih "Uvida" na Facebook stranici. Ovu statistiku generira i pruža Facebook. Kao operater stranice, mi nemamo utjecaja na njihovo generiranje i prikaz. Ne možemo isključiti ovu funkciju niti spriječiti spomenuto generiranje i obradu podataka. Sljedeći podaci dostupni su nam od strane Facebooka na našoj Facebook stranici za odabrano razdoblje, kao i za kategorije obožavatelji, pretplatnici, dosegnuti ljudi i osobe u interakciji:
• Ukupan broj pregleda stranica,
• "Sviđa mi se",
• Aktivnosti na stranici,
• Post interakcije,
• Prikazi videozapisa,
• Doseg,
• Komentari,
• Dijeljeni sadržaj,
• Odgovori,
• Udio muškaraca i žena,
• Zemlja i grad / grad porijekla,
• Jezik,
• Pregledi i klikovi u trgovini,
• Klikovi na planeru rute,
• Klikovi na telefonske brojeve.

Podaci o Facebook grupama povezanim s našom Facebook stranicom također se pružaju na ovaj način.

Podaci koji vas osobno identificiraju (npr. ime ili adresa e-pošte) neće nam se prenositi kao dio zajedničke obrade. Više podataka o podacima uvida u stranicu možete pronaći na:
https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data.
Ti su nam podaci dostupni dvije godine nakon što su prikupljeni.

Zbog stalnog razvoja Facebooka, dostupnost i obrada podataka se mijenjaju, stoga se za daljnje detalje pozivamo na gore spomenutu politiku zaštite podataka Facebooka.

Ove podatke, dostupne u objedinjenom obliku, koristimo kako bismo svoje postove i aktivnosti na našoj Facebook stranici učinili privlačnijim za korisnike. Na primjer, koristimo dobnu i spolnu raspodjelu za prilagođeni pristup i preferirano vrijeme posjeta korisnika za vremenski optimizirano planiranje naših postova. Informacije o vrsti krajnjih uređaja koje koriste posjetitelji pomažu nam u prilagođavanju članaka njima u smislu izgleda i dizajna. U skladu s Facebook uvjetima korištenja, na koje se svaki korisnik složio prilikom izrade Facebook profila, možemo identificirati pretplatnike i obožavatelje stranice te pregledavati njihove profile i ostale informacije koje oni dijele.

Korisnička prava

Facebook je prvenstveno odgovoran za pružanje informacija o zajedničkoj obradi i za omogućavanje ostvarivanja vaših prava prema GDPR-u.

O ovim pravima možete saznati više u postavkama Facebooka:
https://www.facebook.com/settings?tab=your_facebook_information

Više informacija o pravu na pristup i prenosivosti podataka možete pronaći na:
https://www.facebook.com/help/contact/2032834846972583

Više informacija o pravu na prigovor možete pronaći na:
https://www.facebook.com/help/contact/367438723733209

Više informacija o Facebook-ovim kolačićima i odredbama o zaštiti podataka možete pronaći na:
https://hr-hr.facebook.com/about/privacy, https://www.facebook.com/policies/cookies/

Budući da samo Facebook ima potpun pristup korisničkim podacima, preporučujemo da se obratite Facebooku izravno ako želite podnijeti zahtjeve za ostvarivanje svojih prava kao subjekt podataka ili ako želite opozvati svoj pristanak. Najbolji način da to učinite je da koristite obrasce povezane s Facebookovim podacima o zaštiti podataka na podacima Page Insights (https://hr-hr.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data) ili kontaktirate Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Trg, luka Grand Canal. Ako u budućnosti više ne želite ovdje opisanu obradu podataka, uklonite vezu između vašeg korisničkog profila i našeg web mjesta pomoću funkcije "Za razliku od stranice".

Uz to, imate pravo
• zatražiti pristup u bilo kojem trenutku u skladu s člankom 15. GDPR-a kako bi se utvrdilo koji se vaši podaci obrađuju,
• popuniti nepotpune podatke u skladu s člankom 16., 17. GDPR-a i ispraviti ili izbrisati netočne podatke,
• zatražiti brisanje vaših podataka pod određenim uvjetima u skladu s člankom 17. GDPR-a (međutim, nema prava na brisanje ako je obrada potrebna za ispunjavanje zakonske obveze ili za utvrđivanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva),
• zahtijevati ograničenje obrade vaših podataka pod određenim uvjetima prema članku 18. GDPR-a i usprotiviti se obradi vaših podataka prema članku 21. GDPR-a,
• u skladu s člankom 20. GDPR-a, primati podatke koje ste naveli u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu i prenositi ih drugoj odgovornoj osobi ili - ako je to tehnički izvedivo - da ih Facebook prenese,
• opozvati vaš pristanak u bilo kojem trenutku ako se vaši podaci obrađuju na temelju vašeg pristanka, pri čemu opoziv ne utječe na zakonitost obrade podataka provedene do točke navedenog opoziva, i
• podnijeti žalbu austrijskom tijelu za zaštitu podataka ili drugom nadzornom tijelu za zaštitu podataka u EU, posebno u vašem mjestu prebivališta ili rada.